Eko kamp 2011

“Eko kamp 2011” je  sedmi po redu kamp koji organizuje udruženje za pomoć MNRO opštine Srbobran od 25. do 29 jula 2011. godine na prostoru “Šumica” u Srboboranu.

Slogan kampa je “Priroda nam daje, a mi njoj…” kojim želimo da ukažemo na svakodnevne postupke svih nas kojima ugrožavamao prirodno okruženje u najširem smislu.

Da bi smo naučili čime to svi mi zagađujemo našu okolinu a čime je možemo oplemeniti i koristiti je na dobrobit svih nas, svaki dan ćemo obrađivati različite teme. Razgovraraćemo o tome koje proizvode da kupujemo a da oni ne zagađuju okolinu, kako da poštujemo i negujemo životinje, kako se koriste razni prirodni materijali i kako se neguju naši međusobni odnosi, šta znače iste mogućnosti za sve i ko nam sve to može pružiti.

Kamp se organizuje zahvaljujući donatorima.

Bez njih, prvenstveno deca sa teškoćama u razvoju, ne bi imala mogućnost da se nedelju dana druže, da borave u prirodi i uživaju. O ljudima velikog srca pričaćemo nakon završenog kampa. Svima njima spremamo male poklone kao izraz naše velike zahvalnosti i kao podsećanja da su učinili veliku stvar.

Na kampu će učešće uzeti i druga udruženja: Udruženje hranitelja “Lepši snovi” opštine Srboboran, Udruženje građana “Sunce” Srboboran, Udruženje “Beljanska bara” Turija, KUD “Turija” deo Udruženje paraplegičara iz Nadalja., Udruženje za zaštitu životinja “Bak” Nadalj.

Očekujemo oko 80 učenika kampa kao i goste iz Vršca, Vrbasa, Feketića, Novog Sad.

O učesnicima kampa brinuće se 6 radioničara i 9 volonterki.

Kao i prethodne godine i ovaj kamp će biti sećanje na našeg člana Vladu Gajinov, prerano preminulog momka koji je bio i ostao vodilja na putu ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom, prvenstveno sa teškoćama u razvoju.