Успешни фандрејзинг „ДОНИРАЈ ЗА БИСЕР,ПРИКЉУЧИ СЕ“

Током лета, Удружење за помоћ МНРО Бисер општине Србобран, имаће већи број активности на прикупљању средстава за опремање дневног боравка за особе са инвалидитетом.

За сваки прикупљени динар, Траг фондација ће дуплирати износ. Ове активности се реализују у оквиру програма Успешни фандрејзинг који Траг фондација спроводи у партнерству и уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Током предстојећег периода планирано је реализовање више активности како би се прикупило што више новчаних средстава.
Све акције су одобрене и подржане од стране Траг фондације и УСАИД, који кроз своју финансијску подршку директно омогућавају реализацију појединих активности.

Током јула месеца биће организовано више акција прикупљања новчаних средстава, о чему желимо овим пуртем да информишемо јавност и позовемо да се укључи у предстојеће догађаје.

Прва акција која нам предстоји носи назив «Ноћ музике». Почетком јула месеца 2016. године биће организован концерт рок музике, на коме ће наступати рок бенд из Апатина «Прљави Ромео». Новчана средства која буду прикупљена од улазница на концерт биће донација грађана.

Други веома битан догађај носи назив «Играј за Бисер».
Она обухвата више спортских турнира и то: фудбалски, стонотенсиски, док је већ реализована и једна одбојкашка утакмица.

Значајно је истаћи да ће се Удружење «Бисер» наћи као суорганизатор у предстојећем турниру који носи назив «Турнир Миленко Генчић» а који су осмислили и организовали неформална група младих спортиста из Општине Србобран: Зоран Мијић, Тодор Шимпрага(Члан Општинског већа за спотр и омладину) и Далибор Маглајчевић. Фудбалске утакмице које чине овај турнира ће се одржавати током две недеље у самом центру Србобрана од 15. јула, па све до краја јула месеца 2016. године.

У оквиру прикупљанај средстава биће реализована и активност «Донирај за Бисер» која је иновативна јер до сада на овај начин није реализоавана у Општини Србобран.
Она подразумева поделу уплатница грађанима Општине Србобран, а они би сами уписивали износ који могу да донирају.
У јулу месецу биће реализоване и Продајне изложбе радова корисника, то су украсни предмети, ручни радови и друго.

На крају, да напоменемо, да је предвиђено организовање и индивидуалних састанака са донаторима, представницима фирми и предузетницима у Општини Србобран, са циљем да их упознамо са предвишеним активностима и циљем пројекта и како би смо их позвали да дају свој допринос и остварењу заједничког циља.
На самом крају овог саопштења желимо да истакнемо да је услуга дневног боравка услуга коју пружа Општина Србобран за особе са интелектуланим или телесним инвалидитетом а да је ово удружење реализатор и пружалац услуге.
Овом услугом Општина Србобран обухвата сваког појединца своје локалне заједнице без дискриминације, и омогућавајући му равноправну укљученост и живот у локалној зајеници.

Позивамо грађане да прате даља саопштења на фацебоок страници Удружења «Бисер», и на сајту www.drustvobiser.com где ће бити обавешетни о тачним терминима акција, или евентуалним изменама.

За више информација може се посетити и Удружење сваког радног дана од 7,00 h до 15,00 h.