Nova 2011 u Biseru

Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima, kraj ove godine i praznike, deca sa teškoćama u mentalnom razvoju kao članovi Udruženje za pomoć mentalno neodovljo razvijenim osobama „Biser“ opštine Srbobran obelezila su i obeležiće mnogobrojnim aktivnostima.

Prvi novogodišnji i božićni paketići, ukupno 102, na priredbi održanoj u „Pozorištancu“, podeljeni su 16.decembra zahvaljujući Evangelističkom centru iz Bačkog Petrovca.

Roditelji dece Džudo kluba „Turija“ iz Turije, njihov predsednik Marko Stankov i Predrag-Peđa Miloščin organizovali su 22.decembra odlazak sedamnaestoro dece u Turiju na demonstraciju rada kluba i dodelu novogodišnjih paketića. Sami paketići podeljeni su korisnicima usluga Dnevnog boravka na centralnoj „Biserovoj“ proslavi nove godine, 27.decembra..

Poštujući tradiciju saradnje sa udruženjem „Plava ptica“ iz Kule, 23.decembra dvanaestoro korisnika usluga Dnevnog boravka bilo je na novogodišnjoj žurci u Kuli.

Humanitarnim koncertom koji je održao Bojan Šepa u kafeu „Riks“ 24.decembra, započela je akcija prikupljanja sredstava za odlazak u banju na rehabilitaciju dece sa telesnim invaliditetom. Nadamo se da će ova akcija imati odjeka i kod drugih donatora.

Hunamitarni koncert je bio prilika i za izlazak i druženje sa vršnjacima iz tipične polulacije. Volonterizam je ovom prilikom bio na delu, jer je svoje veče, Ivana Šender, poklonila našim korisnicima dnevnog boravko koji su bili na koncertu, kao što i svaki dan radi sa njima u dnevnom boravku.

Još jednu proslavu smo organizovali 27.decembra za 47 dece iz „Bisera“ u saradnji sa Udruženjem hranitelja „Lepši snovi“ i tom prilikom smo podelili isto taliko pakatića koji su nam obezbedili Klub „Studio iz Novog Sada i njegov vlasnik Gojko Ćulibrk. Posluženje za ovu priliku smo imali zahvaljujući Trgo – Autu doo, odnosno Džekov Đorđu iz Srbobrana.

I na kraju, sam doček nove godine organizovaćemo 31. decembra za petnaestoro dece iz „Bisera“. Posluženje i muziku imamo, dobro raspoloženje će samo doći, a fotografije ćemo naknadno objaviti.

 Zahvaljujemo se svima na pomoći.