„Mostić“ počeo sa radom

Prvi inkluzivni vrtić, na teritoriji opštine Srbobran počeo je sa radom. „Mostić“ je organizovalo Društvo za MNRO „Biser“ uz značajnu podršku Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Buba

U «Mostiću» borave deca sa smetnjama u razvoju i deca iz tipične populacije predškolskog uzrasta  koja nisu obuhvaćena ni jednim drugim vidom edukacije. Roditelji dece sa posebnim potrebama obraćali su se Društvu sa zahtevom da se njihovoj deci obezbede uslovi neophodni za rast i razvoj, kazala je za Srbobran.net Ljubica Nikolić Verikios , stručni saradnik i diplomirani psiholog po struci, dodajući:
dscf6857„Specifični uslovi, koji su neophodni ovim mališanima, bili su pokretač našem timu da osmisli program koji će, prateći dečije potrebe, pomoći u prevazilaženju razvojnih teškoća i teškoća u socijalnoj adaptaciji. Integracija u ovakvu grupu predstavlja smo «kariku» u integraciji ove dece u adekvatnu razvojnu, vršnjačku grupu. Stoga je i  cilj projekta integracija dece sa posebnim potrebama i njihovih porodica u širu društvenu zajednicu.“

dscf6882„Inkluzivni vrtić «Mostić» radi svakog radnog dana od 15-17 časova,  u prostorijama Društva «Biser» u ulici Hajduk Veljka br. 85. Pozivamo  sve zainteresovane roditelje da dovedu svoju decu i pridruže se «Mostiću» koji će nam svima pomoći da pređemo granice koje nas sputavaju da živimo kao i drugi“, na kraju kratkog razgovora za naš sajt uputila je poziv Ljubica Nikolić Verikios.

 

 

 

Izvor: www.srbobran.net Autor: D.M.