УСАВРШАВАЊЕ СТРУЧЊАКА

Наши дефектолози, Данка Ђурић и Елина Кокрехел,
су биле на акредитованој обуци Покрајинског Завода за социјалну заштиту, која се односи на покретање услуге -Предах.
????????????????????????????????????rsz_dsc_0222
Наше Удружење од прошле године кориснике дневног боравка шаље у Предах смештај, у Кули. Искуство нам говори да је ово дивна услуга за особе са сметњама као и за њихове породице. Могућност да променимо средину на пар дана, упознамо нове особе, уживамо у новим активностима као што су израда фигура од гипса, јахање коња, је нешто што би сваку особу учинило срећном, а посебно особу која због својих сметњи није била у прилици да упозна ову димензију живота. И сама породица, посебно мајке, имају много бенефита од ове услуге, а оно што бисмо истакли је добијање времена за себе.
rsz_dsc_0225
Радо смо прихватили позив Покрајинског Завода, и ово смо искористилли као прилику да се додатно едукујемо и информишемо.
Сертификат је ту, и радо ћемо га искористити када будемо у прилици да овакву Услугу покренемо у нашој локалној заједници.
rsz_dsc_0240rsz_img_20180313_145738